Atelier de construit viitorul

Atelier de construit viitorul

Perioada: 31 ian. 2018

O dată pe lună, în sala mică de sport a Colegiului Național Vlaicu Vodă se întâlnesc oameni optimiști cu idei mărețe care speră să schimbe ceva în orașul nostru. Atelierele au ca scop atragerea atenției asupra comunității care nu este întotdeauna ascultată, și scoaterea adolescenților din anonimat.   

Ultimul atelier a avut un deznodământ fericit, întrucât s-au găsit soluții pentru câteva dintre problemele orașului, probleme ca lipsa stațiilor de autobuz, lipsa parcurilor, comunicarea deficitară între generații, nevoia de colectare selectivă (lipsa pubelelor de reciclare dar și iresponsabilitatea  cetățenilor și a autorităților), lipsa unui centru în oraș unde tinerii să își dezvolte diferite abilități și să se recreeze și lipsa activităților sau locurilor unde adulții și tinerii să își petreacă timpul liber. Următorul atelier promite multe deoarece la acesta sunt invitați și membri din consiliul local și nu numai.

Pentru a le da o oportunitatea celor din administrația locală să colaboreze cu tinerii cu inițiative și idei, dar și pentru că am rămas fără regi care să moară și încă e mult de lucru in oraș,  vom adresa invitații oficiale membrilor din consiliu la întrunirile noastre. Pentru a induce și mai mult spiritul de tânăr, absența unui membru din consiliu va fi “răsplătită” cu un “loc de onoare” într-un catalog virtual care va fi popularizat sub forma unei pagini de Facebook.

Au fost 7 întîlniri cu oameni din comunitate. În urma întâlnirilor s-au format și două pagini de FB, Salvați Gara Regală și Salvați Ruinele San Nicoară, având ca scop aducerea în atenția comunității a importanței acestor monumente și totodată a nevoii de restaure, având în vedere și nivelul ridicat de degradare în care se află.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Poate te interesează și alte proiecte

GHEPart HUB

În luna septembrie a anului precedent, Asociația pentru Dezvoltare GHEPart a deschis ușile primului centru de tineret din Municipiul Curtea de Argeș. Scopul lui este

ZOOMzet Cultural

Neîndoielnic, municipiul Curtea de Argeș este un loc pe umerii căruia apasă istoria, mai mult sau mai puțin cunoscută. Deși orașul regal primește anual turiști

Olimpiada Civică

Idee proiect Comunicat de presă Idee proiect Proiect al Asociației pentru Dezvoltare ”GHEPart”   Motivație Contextul socio-politic actual reclamă nevoia de educație în rândul populației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.