Adolescenți, Anxietate Și Alte Subiecte Controversate

Adolescenți, Anxietate Și Alte Subiecte Controversate

Perioada: 18 oct. 2019

Răduță Denisa, cu sprijinul American Councils și al Asociației GHEPart, a organizat în data de 18 octombrie activitatea intitulată ”Adolescenți, anxietate și alte subiecte controversate”. Aceasta s-a desfășurat la GHEPart Hub, primul centru de tineret din Curtea de Argeș. Evenimentul a fost dedicat adolescenților, însă adulții au fost, de asemenea, bine-veniți . Obiectivele activității au fost: conștientizarea faptului că problemele adolescenților sunt la fel de reale ca ale adulților, prevenirea situațiilor de suicid ori inabilitatea persoanelor de a mai comunica, formarea unui ”cerc de încredere”, un loc sigur unde se pot întreține discuții libere, informale și prietenoase, pe termen lung.

Pentru început, tinerii au făcut cunoștiință, întrucât evenimentul a reușit să aducă un număr important de persoane, foarte multe implicându-se pentru prima dată în activitatea asociației. Ulterior, au discutat despre Școala de vară ”Camp Kennedy” și despre proiectul FLEX, desfășurate de American Councils. S-au arătat foarte încântați de jocul de team building, parcurgerea unui labirint (legați la ochi) creat de ceilalți participanți. Fiind ghidați de o persoană necunoscută, activitatea s-a bazat pe dezvoltarea unei forme primare de încredere față de un străin; joc ce a stârnit hohote de râs și foarte multă creativitate în conceperea unor obstacole.

În cele din urmă, în mod anonim, fricile fiecăruia au fost ascultate și discutate. După eveniment, adolescenții s-au arătat foarte încântați de inițiativă și de discuție, motiv pentru care au promis fie că se vor implica activ în viitoarele evenimente ca voluntari, fie că vor reveni. În sală a plutit sentimentul de familiaritate și prietenie, iar fiecare participant s-a bucurat de atenție și -posibil- noi prietenii.

*”Adolescenți, anxietate și alte subiecte controversate” a fost evenimentul de tip follow-up în urma participării în cadrul Școlii de vară ”Camp Kennedy”, finanțată de American Councils.
*GHEPart Hub este un spațiu dedicat tinerilor din Curtea de Argeș, conceput și implementat de Asociația pentru Dezvoltare GHEPart, cu sprijinul Corpului European de Solidaritate.

Denisa Răduță,
coordonator voluntari GHEPart

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Poate te interesează și alte proiecte

GHEPart HUB

În luna septembrie a anului precedent, Asociația pentru Dezvoltare GHEPart a deschis ușile primului centru de tineret din Municipiul Curtea de Argeș. Scopul lui este

ZOOMzet Cultural

Neîndoielnic, municipiul Curtea de Argeș este un loc pe umerii căruia apasă istoria, mai mult sau mai puțin cunoscută. Deși orașul regal primește anual turiști

Olimpiada Civică

Idee proiect Comunicat de presă Idee proiect Proiect al Asociației pentru Dezvoltare ”GHEPart”   Motivație Contextul socio-politic actual reclamă nevoia de educație în rândul populației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.