Vești bune pentru tinerii ce nu pot decide ce facultate să urmeze: asociația G.H.E.P.art demarează un nou proiect de orientare profesională numit „Loading Future”. Prin intermediul acestuia, organizatorii și-au propus să îi ajute pe liceeni să afle, direct de la sursă, mai multe informații despre eventuale cariere.
În urma unui sondaj realizat de voluntari, am selectat facultățile căutate și i-am găsit pe cei mai competenți reprezentați ale acestora. Astfel că, luni, 26 octombrie, și miercuri, 28 octombrie, de la orele 18, în sala de consiliu a Primăriei Municipiului Curtea de Argeș, vor avea loc primele ateliere de orientare profesională.
Luni, cei interesați de profesiile din sfera juridică, pot vorbi sau îl pot doar asculta pe Claudiu Stoian. Acesta este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității din București și al masterului Droit international des affaires la Universitatea Paris 1 Sorbonne și avocat în Baroul București.
Miercuri, Cristina Catinca, director al lanțului de librării Horus Center Pitești și antreprenor, le va vorbi elevilor despre management, marketing si cum se aplică acestea la un business de succes.
Cristina Catinca este absolventă a unei facultăți de profil din cadrul Universității Constantin Brâncoveanu și a masterului de Management și Marketing al Universității din Craiova.
Dacă v-am atras atenția, puteți găsi mai multe informații despre proiect, dar și despre profesioniști pe pagina de facebook „Loading Future” (https://www.facebook.com/LoadingFuture).
Otilia Pavel
Proiect GHEPart ce vizează orientarea profesională a liceenilor
Motivație: Liceenii sunt de cele mai multe ori derutați cu privire la facultatea pe care să o urmeze. Majoritatea vor totuși o facultate, nu concep altceva de făcut imediat după liceu, însă prea puțini știu ce presupun acele studii universitare și dacă li s-ar potrivi. Dorința noastra este să-i punem în legătură cu studenți și/sau profesioniști din diverse domenii pentru a afla informații de la oameni, nu de pe internet sau din auzite.
Grup țintă: liceeni, deci 15-19 ani.
Activități propuse: un seminar de o oră, maxim două.
Inițial, ar fi vorba de o prezentare a studentului/profesionistului cu orice informații consideră relevante (cine este el, de ce se află acolo, ce presupune facultatea, ce așteaptă piața muncii, pe ce ar trebui sa se axeze în studiu, ce posibilități au dupa absolvire etc.), urmată de întrebări sau discuții libere. Am vrea să facem tot posibilul pentru a aduce la seminarul respectiv tinerii care consideră acea facultate/acel domeniu o opțiune. Încercăm să convingem și profesorii să se implice, dar vrem sa ieșim din cadrul rigid al școlii. Seminarul se va ține într-un loc neutru.
În funcție de persoana/persoanele care vor susține seminarul, stabilim de comun acord ziua, de luni până vineri inclusiv, probabil dupa ora 17:00.
Rezultate așteptate: tineri mai bine informați cu privire la opțiunile lor, care pot cântări mai bine în ce măsură li se potrivește domeniul și dacă pot face față. Pe termen lung, oameni mulțumiți de alegerile lor și buni profesioniști.
Domenii vizate: din sondajele efectuate de asociația GHEPart avem ca opțiuni majoritare facultăți/universități ca: medicină, arhitectură, poliție, armată, drept, psihologie, informatică, teatru, jurnalism, automatică, energetică, telecomunicații, SNSPA, ASE, Politehnică, arte, turism.
Ce ne dorim? Oameni satisfăcuți de facultatea aleasă/locul lor de muncă/afacerea lor, care pot vorbi despre asta, despre bucuriile primite și greutățile întâmpinate. Persoane care pot informa, dar și inspira. Oameni entuziasmați să îi ajute măcar puțin pe tineri să poată face alegeri conștiente.
Mulțumesc că ai citit până aici J