Ultima seară la Greenoteca
Articol scris de Lorena Furnică
Miercuri, 12 august, voluntarii GHEPart și-au luat în mod oficial la revedere de la Greenoteca, proiectul care a colorat timp de o vară Municipiul Curtea de Argeș. La eveniment au fost invitați toți oamenii care ne-au vizitat pe parcursul derulării proiectului, fie că au venit la proiecții, la seara muzicală, sau chiar au dat o mână de ajutor. Împreună ne-am amintit, printr-un scurt video, de unde a început proiectul nostru și cum am ajuns, cu pași mici, dar siguri, să ne bucurăm de locul pe care îl avem astăzi la biblioteca municipală.
Totul a început în nuanțe de verde. Pentru elevi, am organizat un concurs de eseuri și desene pe teme ecologice la care am oferit drept premii puieți de copaci. Ei și-au găsit locul în grădina noastră, alături de flori și gazon, fiind plantați chiar de către câștigătorii concursului.
A venit și rândul confortului, pe care l-am asigurat prin confecționarea din materiale reciclate a unor bănci numai bune pentru lectură pe care, ca să fie în ton cu locul, le-am decorat.
Panourile, dintre care unul a fost folosit pentru proiecții, au fost pictate cu mult talent de către elevi si voluntari, îndrumați atent de artiști ca Ioana Duță și Ramona Slug.
Odată cu decorul au venit și evenimentele, desigur, iar locuitorii orașului au putut să se bucure de weekend-uri dedicate lecturii și de trei proiecții în aer liber, atât de documentare cât și filme artistice sau animații. Pentru iubitorii de muzică, voluntarii au adus la Greenoteca și acordurile de chitară, în cadrul evenimentului „Seara muzicală”.
Am organizat și o excursie la Sălătrucu, unde i-am învățat pe copii despre viața copacilor și importanța protejării pădurilor. Tot cei mici au fost în centrul atenției la jocurile ecologice de la Greenoteca, pe care le așteptau cu entuziasm.
Și, pentru că miercuri seara a fost un „la revedere”, nu un „adio”, echipa GHEPart rămâne și are în plan tot felul de lucruri frumoase, așa că fiți ochi și urechi la ce se mai întâmplă pe la noi.
Greenoteca este un proiect al asociației GHEPart finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, iar voluntarii ce l-au făcut posibil sunt: Alex Drăghici, Andra Pavel, Andrei Eftimie, Bianca Dragomir, Cosmin Ionescu, Lorena Furnică, Lucian Piele, Magda Suslov, Medina Rusu, Octavian Doica, Otilia Pavel, Vasile Floroiu și Iulia Georgescu.