ZOOMzet Cultural

ZOOMzet Cultural

Perioada: 22 sept. 2017

Neîndoielnic, municipiul Curtea de Argeș este un loc pe umerii căruia apasă istoria, mai mult sau mai puțin cunoscută. Deși orașul regal primește anual turiști de pretutindeni, nu mulți se avântă mai departe de monumentele bine cunoscute.


În ideea de a (re)descoperi orașul prin ochii tinerilor, noi, cei de la Asociația pentru Dezvoltare GHEPart din Curtea de Argeș, am organizat cea de a doua ediție a proiectului-concurs “ZOOMzet Cultural”. Scopul este promovarea obiectivelor culturale ale municipiului.

Până la data de 22 septembrie 2017, am convins un număr considerabil de tineri între 14 şi 21 de ani care s-au înscris în concurs. În echipe prestabilite sau formate în cadrul proiectului, au participat la ateliere de creaţie video, între 25 şi 27 septembrie. Aici, alături de actorul Mihai Savu și de regizorul Diana Iacomir (Veve), împreună cu vountarii “GHEPart”, au învățat tehnici de realizare a unui film documentar, trucuri pentru amatori, precum si cum să atragă tineretul spre orașul lor. Pe parcursul a trei sesiuni a câte patru ore, trainerii noștri au organizat jocuri de imaginație pentru a lărgi orizonturile participanților spre ceea ce presupune un scurt-metraj sau un lung-metraj. De asemenea, au împărtăşit din experiențele și cunoștiințele lor. Primul atelier a fost introductiv, dar s-au discutat şi filmele realizate la ediţia anterioară a proiectului „ZOOMzet Cultural”, în 2015. Seara primei zile de atelier s-a încheiat cu un film documentar marca One World Romania, “Planeta Petrila”, în urma unui parteneriat între OWR, “GHEPart“și Consiliul Elevilor C.N.Vlaicu-Vodă. Proiecţia a fost deschisă publicului, iar filmul, extrem de apreciat pentru curajul de care dă dovadă personajul în jurul căruia se creează povestea.

Provocarea ce îi așteaptă pe tinerii noștri este de a afla cât mai multe lucruri despre obiectivele pe care, anterior, le-au tras la sorți. Socializând, punând întrebări, citind monografii, dicutând cu oameni diverşi, ei sunt încurajaţi să construiască o poveste atrăgătoare, care să convingă juriul că merită să fie premiată. Un plus pe care l-am adus acestei ediții este că lista obiectivelor culturale a fost concepută minuțios de către voluntarii noștri, după o documentare temeinică.

Concurenții au primit startul la cercetare si pregatirea documentarului, astfel încât, până la data de 8 octombrie au trimis forma finală a filmului. Pentru munca depusă şi pasiunea cu care au lucrat, participanții vor fi răsplătiți cu premii surpriză, în evenimentul deschis publicului, în 18 octombrie, ora 18 la CNVV.

Noi, membrii “GHEPart“ ne bucurăm să avem alături de noi atâția tineri pasionați de arta filmului și de cultură. Am fost impresionați de entuziasmul lor și de curiozitatea de a afla atât de multe lucruri ascunse despre municipiu. Din surse sigure, ştim că tinerii s-au simțit bine, și-au facut prieteni, au socializat și interacționat cu ușurință, făcând schimb de păreri, informații și impresii.

Proiectul “ZOOMzet Cultural“ este organizat de Asociația pentru Dezvoltare“GHEPart“ și finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș. Pentru mai multe informații, ne puteți găsi pe pagina de Facebook GHEPart: https://www.facebook.com, la adresa de e-mail adghepart@gmail.com sau la telefon 0723.060.165.

Violeta Bănică,
echipa GHEPart

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Poate te interesează și alte proiecte

GHEPart HUB

În luna septembrie a anului precedent, Asociația pentru Dezvoltare GHEPart a deschis ușile primului centru de tineret din Municipiul Curtea de Argeș. Scopul lui este

ZOOMzet Cultural

Neîndoielnic, municipiul Curtea de Argeș este un loc pe umerii căruia apasă istoria, mai mult sau mai puțin cunoscută. Deși orașul regal primește anual turiști

Olimpiada Civică

Idee proiect Comunicat de presă Idee proiect Proiect al Asociației pentru Dezvoltare ”GHEPart”   Motivație Contextul socio-politic actual reclamă nevoia de educație în rândul populației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.