Vreau să contribui / ajut

Atenție

Ne-am bucura să vedem dorința ta de a dărui timp. Detectăm rapid vânătorii de diplome și certificate de voluntariat. Dăm și așa ceva, dar le vrem rezultate ale unor lucruri făcute, nu scopuri pentru a te alătura.

Voluntariatul este, mai nou, recunoscut la nivel național ca experiență de muncă. Așa că, alături de noi, îți vei înlesni angajarea de la orice vârstă. În plus, pe lângă lucrul în echipă, vei reuși să te dezvolți dobândind abilități de luare a deciziilor, leadership, management de proiect, coordonare, îți vei redobândi creativitatea, vei învăța să comunici etc. Distracția este super-bonus și se întâmplă de fiecare dată.

Voluntari

Testimoniale

Isabell Smărăndoiu

Isabell Smărăndoiu

Voluntar

Prima mea tangență cu GHEPart a fost în 2017 când am participat la Olimpiada Civică. Scopul proiectului a fost acela de a încuraja tinerii să fie creativi și să lucreze în echipă. Pe atunci nu am realizat motivul pentru care GHEPart face ceea ce face, dar acum înțeleg. Dar de atunci am știut că vreau sa aduc o schimbare în lume. Prin GHEPart.

Personal, datorită asociației m-am schimbat total. De peste un an de când sunt un membru al acestei familii am realizat atât de multe lucruri. Am ieșit din zona mea de confort, am participat la multe ateliere la care nu aș fi participat acum 2 ani. Am fost pusă la încercare prin conducerea echipei de promovare, lucru pe care îl privesc ca un mod de a-mi îmbunătăți calitățile de lider și lucrul în echipă. Am realizat lucruri despre mine pe care nu le știam înainte de GHEPart. Toate atelierele la care am participat au avut un rol important în descoperirea și dezvoltarea proprie. Tot timpul petrecut coordonarii echipei mele este timp bine folosit, pentru că efortul voluntariilor este văzut, apreciat și prețuit.

Acestea fiind spuse, voluntariatul este un factor important în viața unei persoane. Pe lângă faptul că frumusețea voluntariatului stă în ajutarea oamenilor, motiv principal pentru care am decis să trimit acel formular de înscriere, dezvoltarea personală și profesională, educația non-formală sunt simple bonusuri. Aș spune chiar atuuri pe care le dobândești de-a lungul experienței.

Pentru mine, voluntariatul constă în ceea ce ești dispus să oferi fără să aștepți ceva în schimb. Implicare, consistență, perseverență, lucru în echipă. Acestea sunt doar cateva lucruri pe care GHEPart m-a ajutat să le îmbunătățesc. Și sunt sigură că lista o să se mărească în următorul an.

Colin Grigorescu

Grigorescu Colin

Voluntar

Toate evenimentele de la GHEPart au fost speciale, dar momentele mele preferate alături de acești oameni extraordinari sunt la Conac, restaurantul unde țineam documentarele Kindedok. Erau seri magice în care oameni de pretutindeni se adunau pentru a viziona un documentar și a dezbate pe seama lui la final. Noi, voluntarii, obișnuiam să primim cu căldură participanții, să  le facem o scurtă introducere despre documentarul respectiv și să oferim discuției un ritm dinamic. Ne dezvoltam și îmbunătățeam abilitățile de vorbit în public, modul de interacțiune cu oameni de toate vârstele și gândirea critică… toate acestea într-o manieră distractivă și elegantă. Am dobândit multe lucruri participând la aceste proiecții, și cine știe poate în viitor vom folosi GHEPart-hubul ca noua locație pentru următoruli Kinedok. The future is bright, but brighter with GHEPart!

Denisa Răduță

Denisa Răduță

Voluntar

Cu puțin timp în urmă mi s-a pus o întrebare foarte faină: dacă aș putea alege, cu ce m-aș asemăna. Mi s-a părut foarte simplu pentru că, în mod ironic, fix cu o seară înainte scrisesem câteva versuri legate de conceptul ăsta. Nu mă pot asemăna cu altceva decât cu un răsărit la 6:59 dimineața: firesc, timid la început, grăbit, poate puțin cam șters, care tinde spre o perfecțiune închipuită și extraordinar de enervant prin perseverența lui de a te ține conectat, ca spirit și ființă. Puțin haotic. Care-i toată legătura cu voluntariatul și GHEPart, totuși?

În urmă cu 1 an și jumătate, fix înainte să devin voluntar GHEPart, probabil aș fi răspuns că-s la fel ca o hârtie cu ulei- nereciclabilă, o idee de unică folosință. Overall, GHEPart m-a împins, mai mult sau mai puțin metaforic, să fac alegeri pe care nu aveam curaj să le fac, să mă informez, să vorbesc, să-mi fac prieteni și, mai presus de toate să perseverez. Mi-a dat un sens, o familie, legendarele Zacuscă-Party; mi-a dat toată încrederea, suportul și iubirea. Mi-a dat și oportunitatea să fiu “mamă adoptivă” a lui Tigri(pisică, dar parcă e prea simplu pentru conexiunea de acum)o săptămână- un exercițiu pentru mai târziu. Dar, cel mai marcant moment din toată aventura, a fost când am urcat pe scenă să vorbesc în fața a 200 de persoane necunoscute. Mulțumită acestei familii, mulțumită GHEPart, Iuliei și lui Seb. Pentru că au crezut în mine necondiționat. Eu, cea autentică și plină de insecurități, cu o voce tremurândă și jumătate de discurs uitat. Acelea sunt momentele în care realizezi cu adevărat ce semnificație are voluntariatul. Prinzi curaj și chit că la început nu o să fie perfect, o să fie 100% drumul tău și, clar, o să fie un șoc, o trezire la realitate. Și nu te supăra dacă o să mai ai câteva rude“enervante” pe cap să-ți aducă aminte de deadline-uri, să te împingă de la spate să finalizezi un proiect. Face parte din proces.

Înscrie-te la Newsletter-ul GHEPart

Primește noutăți despre activitatea noastră și despre evenimentele pe care le organizăm